Sanacija kanalizacione mreže

Od strane Ozon
0 komentar

Uvidom u stanje kanalizacione mreže i na osnovu prijava građana, menadžment JKP „Vodovod“ je odlučio da u narednom periodu stavi akcenat na ispitivanje svih uočenih nedostataka i rešavanje problema na terenu.

Kako je uočeno, najveći problem u funkcionisanju kanalizacije predstavlja starost postojećih cevovoda i neadekvatno korišćenje kanalizacije.

Na rešavanju problema u kanalizacionom sistemu radnici „Vodovoda“ rade svakodnevno.

Međutim, veće akcije na sanaciji infrastrukture počele su prošle godine. U planu za ovu godinu je da se taj posao intenzivira. Upravo je završena sanacija dela kanalizacione mreže u naselju KPDom u ulici Zmaj Ognjeni Vuk. Stanari ove ulice već duže vreme imaju problem sa čestim zagušenjima cevovoda i neprijatnim mirisima. Stalne i česte intervencije na odgušenju fekalne
kanlaizacije samo su donekle rešavale problem.

Tako su nadležni u sremskomitrovačkom „Vodovodu“ na osnovu iskustava, ali i sve češćih poziva građana odlučili da rekonstruišu deo kanalizacione mreže u dužini od 25 metara. Veoma stari i dotrajali betonski cevovod zamenjen je novim od PVC-a, prečnika 200 mm. Na ovaj način biće omogućeno efikasnije i kvalitenije funkcionisanje feklane kanalizacije u ovom delu grada.

Zagušenja kanalizacije, podignut nivo otpadnih voda i neprijatni mirisi naročito u letnjim mesecim, karakteristični su za stambena naselja KPD-om, Matije Huđi, Kamenjar, Stari most, zbog veće koncentracije korisnika , a samim tim i upotrebe kanalizacije u kolektivnom stanovanju.

Iz „Vodovoda“ skreću pažnju da stanari stambenih zgrada posebno povedu računa o tome da u kanalalizaciju ne ubacuju vlažne maramice, uloške, pelene i ostali nerazgradivi materijal u vodi. To stvara velike probleme u sistemu, a samo malo pažnje i discipline dovoljno je za bolji kvalitet u ovom segmentu svakodnevnog života.

Iz Vodovoda najavljuju da će i u narednom periodu intenzivno raditi na rešavanju ovih i sličnih pitanja, te da su im prijave i sugestije građana uvek dobrodošle

Možda Vam se svidi i