Rešava se dugogodišnji problem

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dugogodišnji problem sa fekalnom kanalizacijom koji su imali stanari stambenih zajednica u Šišatovačkoj ulici na brojevima 1, 3 i 5 u sremskomitrovačkom naselju KPD konačno će biti rešen.

“U prethodnim danima Javno komunalno preduzeće “Vodovod” izvršilo je rekonstrukciju priključnog voda za kanalizaciju u Šišatovačkoj ulici za jednu zgradu sa tri ulaza. Radi se o vodu koji je dotrajao i zbog toga stanovnici ove zgrade su imali česta zagušenja kanalizacije. Na ovaj način smo rešili veći deo problema i sada je preostalo još samo da se rekonstruišu pojedinačni priključci za svaki ulaz”, rekao je v.d. direktora JKP “Vodovod” Borislav Babić.

On je dodao da je ovo druga po redu intervencija ovog tipa u toku ove godine, a da će isti radovi biti izvršeni i za još nekoliko zgrada koje se suočavaju sa identičnim problemom.

“Preduzeće “Gradsko stanovanje” je pokrenulo inicijativu da se reši dugogodišnji problem koji su imali stanovnici stambene zajednice na ulazima 1, 3 i 5 u Šišatovačkoj ulici. U proleće kada krenu podzemne vode dolazilo je često do zagušenja fekalne kanalizacije, u proseku nekada i tri puta mesečno. Upravo zato obratli smo se “Vodovodu” da pokušamo da rešimo taj problem. Ovo preduzeće se na naš poziv odazvalo i u potpunosti nam izašlo u susret, tako da je ceo vod zamenjen o njihovom trošku”, rekao je direktor “Stanovanja” Miloš Kovač.

On je naglasio da su ovi radovi samo još jedan primer dobre saradnje između gradskih javnih i preduzeća na čijem je on čelu.

“Pristupili smo rešenju problema koji postoji i pre osnivanja “Gradskog stanovanja”, tako da je to još jedan primer da je “Stanovanje” u saradnji sa ostalim javnim preduzećima voljno i željno da reši probleme stanara u stambenim zajednicama na teritoriji Sremske Mitrovice”, rekao je Kovač.

On je dodao da je sledeći korak zamena pojedinačnih vodova za svaki ulaz i da će se u te radove, pored stanara zgrade koji su u obavezi to da urade, ponovo ukljčiti “Vodovod”. Na taj način problem sa čestim zapušavanjem fekalne kanalizacije biće potpuno rešen.

 “U ovoj zgradi živim nešto manje od sedam godina i svedok sam da dva do tri puta mesečno imamo problem sa fekalnom kanalizacijom, tako da se iskreno nadam da će on konačno biti rešen”, rekao je Konotarević Miodrag, upravnik stambene zgrade Šišatovačka 5.

Vrednost radova na zameni glavnog voda fekalne kanalizacije iznosila je oko 200.000 dinara, a finansirani su od strane Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod”.

You may also like