Renoviran hotel “Srem”, u planu izgradnja spa centra i karting staze

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U prisustvu mnogobrojnih zvanica juče je otvoren renovirani hotel “Srem” u Sremskoj Mitrovici. Čast da sa upravnikom hotela, odnosno Kazneno popravnog zavoda u čijem je sklopu i pomenuti objekat, Aleksandrom Alimpićem preseče vrpcu pripala je proslavljenom mitrovačkom fudbaleru Branislavu Ivanoviću.

“Kazneno popravni zavod ima za cilj da renovira sve svoje objekte sa kojima raspolaže, a među njima je i hotel “Srem” i da na taj način potpomogne razvitku jednog od privrednih potencijala našeg grada, a to je turizam. Hotel “Srem” datira iz 60 – tih godina prošlog veka i od tada u njega su bila samo neka mala, sitna investiciona ulaganja, što znači da je ovo prvo veće ulaganje, ali i dobar način da se mi malo više nego što smo do sada otvorimo prema toj grani privrede, odnosno turizmu”, rekao je upravnik KPZ Alimpić.

On je objasnio da je s tim ciljem hotel nedavno u potpunosti renoviran i kompletno otvoren za građanstvo. Prema njegovim rečima u planu je da u okviru hotela u budućnosti bude izgrađen spa centar, a pored hipodroma koji se nalazi u neposrednoj blizini i karting staza, odnosno karting centar.

“U sklopu hotela isprojektovali smo spa centar, a predvideli smo pored hipodroma i izgradnju karting centra, tako da će hotel sam po sebi da nudi mnogo sadržaja i nadam se privuče mnogo turista. Kad kažem turista mislim prevashodno na posetioce iz inostranstva, zato što mislim da je misija svih nas da Srbiju prezentujemo u najboljem svetlu i sa svim potencijalima i lepotama koje mi imamo”, dodao je Alimpić.

On je istakao da je ponosan i na činjenicu da će polovinom juna meseca muzej u okviru KPZ takođe biti otvoren za posetioce. Radi se o muzeju posvećenom upravo zatvoru koji datira još iz 19. veka, odnosno izgrađen je u period od 1895. do 1899. godine.

On se zahvalio svim prisutnim zvanicama na dolasku, posebno Branislavu Ivanoviću istakavši da je on jedan od najboljih ambasadora Sremske Mitrovice i da je velika čast što je upravo on simbolično otvorio hotel.

“Branislav Ivanović je za mene sinonim pojedinca iz našeg grada koji je svojim radom, trudom, svojom upornošću i neiscrpnom energijom koju ima dosegao do titule jednog od najboljih na svetu. On je pravi primer kako se sve to isplati i upravo zato sledićemo njegov primer, radićemo konstantno kako bi bili sve bolji i bolji”, rekao je upravnik.

Ivanović se kratko zahvalio na ukazanoj časti da upravo on otvori hotel i poželeo upravniku puno sreće u budućnosti, brojne turiste i ostvarenje svih planova i zamišljenih projekata. On je poručio da je uvek tu za svoj grad i da će se u narednom period aktivnije uključiti u život lokalne zajednice.

Ispred lokalne samouprave otvaranju hotela prisustvovala je zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, koja je podsetila na dosadašnju dobru saradnju Zavoda i grada, kao što je to bio slučaj pri realizaciji projekta azila za pse lutalice, organizovanju Sremskog poljoprivrednog sajma “Agrosirm”, festivala besedništva i drugo.

“Grad zaista pokušava da sa Zavodom sarađuje u svim oblastima, ali ono na šta treba da se u budućnosti baziramo je svakako turizam. Sam hotel „Srem“ ima bogatu i vrlo zanimljivu istoriju, jer prva njegova namena bila je za smeštaj tadašnjih činovnika, a namenu koju ima i danas objekat je dobio negde 60-tih godina prošlog veka, znači posle II Svetskog rata, kako bi razne delegacije i inostrane i iz naše zemlje ovde mogle da borave kada dođu u posetu najznačajnim bivšim zatvorenicima prošlog veka. Danas je to neka sasvim druga priča, imamo jedan moderan objekat otvoren za sve posetioce našeg grada. Hotel “Srem” je sada hotel sa bogatom i zanimljivom tradicijom, dobrom uslugom, kapacitetima, propratnim sadržajima i grad svakako mora i treba da mu pruži podršku u daljem radu”, rekla je Milovanović.

Prema rečima Svetlane Sabo, direktorice Turistike organizacije grada problem smeštajnih kapaciteta u Sremskoj Mitrovici je zahvaljujući hotelu „Srem” delimično umanjen.

“Ističem uvek problem smeštajnog kapaciteta za ozbiljan tretman turizma kao privredne grane u razvoju jednog grada, a renoviranjem prostorija, soba i smeštaja u hotelu “Srem” mi svakako činimo značajan pomak u rešavanju tog problema i našeg nedostatka. Hotel “Srem” je prepoznao turizam kao ozbiljnu granu koja može da doprinese razvoju grada i ja im se zaista na tome zahvaljujem i nadam se da ćemo u toj oblasti zajedno uspešno raditi u budućnosti”, rekla je Sabo.

Možda Vam se svidi i