Radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pre početka grejne sezone, koja zvanično počinje 15. oktobra, u Orlovom naselju u toku su radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže.

U toku su radovi na zameni toplovoda u naselju Orao u Ulici Uroša Stojšića. Tu se trenutno vrši zamena toplovoda koji vodi prema Naselju Orao i snabdeva Školsku ulicu od Naselja Orao i Osnovne škole „Jovan Popović”.

Tim povodom direktor JKP „Toplifikacija” Sremska Mitrovica Slavko Sladojević obišao je radove na toplovodu, koji, prema njegovim rečima, teku po planu.

„Menjamo toplovod dužine 50 metara, zamenićemo 100 metara cevi jer je ovo bila kritična tačka u prethodnoj grejnoj sezoni, koju moramo da otklonimo do nove grejne sezone. Vrednost radova je milion dinara, što finansira Toplifikacija iz svojih sredstava. Građevinske radove izvodi firma Hidrorad, mašinske radove izvodi stručna služba Toplifikacije. Nije bilo pritužbi građana, iako je jedan deo ulice zatvoren za šta smo dobili saglasnost lokalne samouprave. Radovi su počeli 21. očekujemo da ćemo ih završti do petka,” rekao je Sladojević.

Pripreme za narednu grejnu sezonu su pri kraju, ističe Sladojević, posle ovih radova preostaju možda još neke sitnice da urade na toplovodu i nada se da će sistem biti spreman oko 20. septembra.

Vrednost ovih radova je milion dinara, a finansiraju se iz budžeta JKP „Toplifikacija”.

You may also like