Prof. dr Slađani Milenković nagrada „Orfejev svitak“ za pesmu

Od strane Ozon
0 komentar

Kostolac – Našoj sugrađanki prof. dr Slađani Milenković uručena je nagrada „Orfejev svitak“ na međunarodnoj  pesničkoj manifestaciji u Kostolcu. Književni susreti održani su 9. i 10. avgusta uz učešće pesnika iz čak 17 zemalja.

U jakoj konkurenciji među preko 150 učesnika iz čak 17 zemalja, pesma pod nazivom „Ljubavka“ autorke prof. dr Slađane Milenković nagrađena je na Sedmim međunarodnim pesničkim susretima „Orfej na Dunavu“. Naša sugrađanka je priznanje dobila na književnim susretima na kojima su učestvovali pesnici iz Tunisa, Kanade, Italije, Nemačke, Šavjcarske, Austrije, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Albanije, Crne Gore, Srbije i drugih zemalja.

Nagrada „Orfejev svitak“ dodeljena je u „slavu vaseljenske reči ljubav, za negovanje lepote ljubavne poezije“. Organizator manifestacije je Klub ljubitelja knjige „Majdan“ Kostolac, a priznanje je našoj sugrađanki uručila Slavica Pejović predsednica Kluba.

Tokom ove tradicionalne međunarodne književne manifestacije potpisan je Protokol o saradnji  književnih društava iz Tunisa i Kostolca u Svečanoj Sali Skupštine opštine Kostolac. Održano je više programa u kojima su pesnici govorili svoje stihove i to u u Galeriji Milene Pavlović Barili u Požarevcu, u Domu kulture u Kostolcu i u Domusu Arheološkog nalazišta Viminacijum.

Možda Vam se svidi i