Preko 50 firmiranih naočara skrivao u prtljagu

Od strane Ozon
1 komentar

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Šid 14. septembra 2019. godine sprečili pokušaj krijumčarenja preko 50 sunčanih i dioptrijskih naočara, ukupne vrednosti od oko 5.000 evra.

Naočare dobro poznatih marki “versaće“, “guči“, “rej ban“, “bos“ i dr., otkrivene su u prtljažniku kombija pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin.

Putnik je na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi odgovorio da sa sobom nosi samo lične stavri, ali je detaljan pregled kombija kojim je upravljao pokazao da to nije tačno.

Naime, u kombiju se iza ostale robe i ličnih stvari nalazila i kartonska kutija prepuna sunčanih i dioptrijskih naočara poznatih modnih brendova sa pripadajućim futrolama.

Tada je putnik rekao da mu namera nije bila da prokrijumčari naočare u Srbiju, već da se to dogodilo slučajno, pošto je idući na svadbu u Šid zaboravio da kutiju ostavi prijateljici koja ima optičarsku radnju u Osjeku.

U hitnom postupku pred nadležnim prekršajnim sudom, putniku je određena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Iz Uprava carina podsećaju da je putnicima dozvoljeno da kao lični prtljag nose razne stavari, ali to ne sme biti roba trgovačkog karaktera, već isključivo stvari za ličnu upotrebu. Кada carinik u prtljagu pronađe 50-ak neprijavljenih naočara, to svakako ukazuje na nameru putnika da se bavi prodajom robe van legalnih tokova.

Izvor/foto: http://www.upravacarina.rs

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Zagor Eli 17.09.2019. - 3:20 pm

Falšerica

Komentari su zatvoreni.