Održan „Dečiji dan“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkom naselju “Blok B” protekle subote održan je sedmi po redu “Dečiji dan”.

Kao i prethodnih godina manifestacija je okupila veliki broj učesnika, pa je tako što u sportskim igrama, što u kulturno – umetničkom programu, učestvovalo oko 700 mališana i za sve njih bio je obezbeđen slatki paket.

Manifestaciju su organizovali Mesna zajednica “Blok B”, Centar za kulturu “Sirmiumart”, Udruženje Kraljevine Srbije, a sve pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

“Iza nas je još jedan uspešan “Dečiji dan”, više smo nego zadovoljni kako je manifestacija protekla i što sa sigurošću mogu da kažem da je iz godine u godinu sve veća. Mislim da su se svi koji su se tog dana našli u našem naselju dobro proveli, pre svega mališani za koje smo i organizovali manifestaciju. „Blok B“ je bio ispunjen radošću i ponosni smo na to”, rekao je kratko za Ozon Dragan Božić, predsednik MZ “Blok B”.

Pored učesnika iz Mitrovice i okoline, na manifestaciji su se igrom i pesmom predstavila deca sa prostora Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine – Republike Srpske, Bačke, Banata i Slovenije.

“Imali smo puno gostiju sa strane, sklopili nova prijateljstva, klinci su se družila, nadmetala, igrala, pevala. Za svakog dete smo pripremili slatki paket, a čitavu manifestaciju zasladile su i vredne domaćice iz naselja sa raznim kolačima. Animatori, vatromet, tobogan, ringišpil, bilo je svega”, kaže dalje Božić.

On se zahvaljuje svima koji su doprineli organizaciji manifestacije, glavnom sponzoru AD “Pounavlje” i svim gostima, koji su učinili da “Dečiji dan” opravda epitet jedne od najvećih manifestacija za decu u regionu.

You may also like