Predstavljena „Stvarno važna kartica“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) danas su u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici predstavili “Stvarno važnu” karticu. Nakon nacionalnog lansiranja kartice, ovo je druga prezentacija kartice u jednom od gradova koji su izabrani da učestvuju u programu.

„Stvarno važna kartica“ predstavlja inovativni model prikupljanja sredstava u vidu potrošačke kartice lojalnosti koja povezuje građane, nevladine organizacije i lokalne kompanije u cilju promocije dobročinstva i solidarnosti u lokalnim zajednicama.

Korišćenjem „Stvarno važne kartice“ u prodavnicama koje su deo ovog projekta, građani ostvaruju pravo na popust pri svakoj kupovini. Istovremeno, 1% svih kupovina obavljenih uz korišćenje ove kartice biće doniran lokalnoj zajednici i korišćena za finansiranje projekata izabranih od strane građana.

“Mitrovčani će moći da glasaju za neke projektne ideje i projekte koje smatraju važnim za našu zajednicu, oni sa najviše glasova će uz sredstava prikupljenih pomoću “Stvarno važne kartice” biti i realizovani. U ovom projektu učestvovaće veliki broj privrednika sa teritorije grada koji će vlasnicima kartice odobravati određen popust”, rekao je danas kratko načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić

Predstavljanje kartice deo je Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Nakon prvog predstavljanja u Obrenovcu i Sremske Mitrovice, sa „Stvarno važnom karticom“ biće upoznati i Kruševljani, Novopazarci i Leskovačani, sa namerom da se, u naredne tri godine, ovaj model proširi i na druge gradove i opštine u Srbiji.

Više informacija o samoj kartici, prodavnicama i organizacijama koje učestvuju u projektu, nalaze se OVDE.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik