Predstavljena „Stvarno važna kartica“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) danas su u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici predstavili “Stvarno važnu” karticu. Nakon nacionalnog lansiranja kartice, ovo je druga prezentacija kartice u jednom od gradova koji su izabrani da učestvuju u programu.

„Stvarno važna kartica“ predstavlja inovativni model prikupljanja sredstava u vidu potrošačke kartice lojalnosti koja povezuje građane, nevladine organizacije i lokalne kompanije u cilju promocije dobročinstva i solidarnosti u lokalnim zajednicama.

Korišćenjem „Stvarno važne kartice“ u prodavnicama koje su deo ovog projekta, građani ostvaruju pravo na popust pri svakoj kupovini. Istovremeno, 1% svih kupovina obavljenih uz korišćenje ove kartice biće doniran lokalnoj zajednici i korišćena za finansiranje projekata izabranih od strane građana.

“Mitrovčani će moći da glasaju za neke projektne ideje i projekte koje smatraju važnim za našu zajednicu, oni sa najviše glasova će uz sredstava prikupljenih pomoću “Stvarno važne kartice” biti i realizovani. U ovom projektu učestvovaće veliki broj privrednika sa teritorije grada koji će vlasnicima kartice odobravati određen popust”, rekao je danas kratko načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić

Predstavljanje kartice deo je Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Nakon prvog predstavljanja u Obrenovcu i Sremske Mitrovice, sa „Stvarno važnom karticom“ biće upoznati i Kruševljani, Novopazarci i Leskovačani, sa namerom da se, u naredne tri godine, ovaj model proširi i na druge gradove i opštine u Srbiji.

Više informacija o samoj kartici, prodavnicama i organizacijama koje učestvuju u projektu, nalaze se OVDE.

Možda Vam se svidi i