Muzičko – scensko delo „Maestro“ u pozorištu u petak 21. juna

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Velikoj sceni sremskomitrovačkog Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u petak, 21. juna sa početkom od 20:00 časova biće izveden muzičko-scenski performans „Maestro“, nastao po zamisli autorke Ivane Mirosavljević prema motivima iz života i rada italijanskog kompozitora Nikolo Paganinija.

Muzičko scensko delo „Maestro“ predstavlja pozorišnu predstavu u službi koncerta. Kroz muzičko scenski performans publika će pratiti odvijanja u životu jednog velikog kompozitora i virtuoza – Nikola Paganinija. Paganini je bio italijanski violinista, gitarista i kompozitor. Bio je najslavniji virtuoz svog vremena, a ostavio je trag i kao jedan od stubova savremene violinske tehnike.

Delo je namenjeno široj publici od obrazovanih muzičara do potpuno neinformisanog slušaoca jer, kroz rekonstrukciju njegovog života publika dobija mogućnost kako umetničkog užitka tako i obrazovne avanture.

Delo je osmišljeno tako da prepliće muziku, glumu, istoriju, a sve to u službi približavanja klasične muzike, naime lika i dela maestra Paganinija široj publici i taj način širenja kulturnog sadržaja.

Učesnici programa:
Tijana Milaković-violina
Ivana Mirosavljević – autor/gitara
Cundra Aleksandar- klavir
Nikola Janošević- Nikolo Paganini
Nikolina Đukanović – dramaturg/reditelj

Cena ulaznice za muzičko-scensko delo „Maestro“ iznosi 300 dinara. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na broj telefona: 022/615-115.

Možda Vam se svidi i