Poseta predsednika Vučića FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ u petak, 8. marta posetio je Sremski okrug, centralni skup održan je u Sremskoj Mitrovici ispred Gradske kuće.

Predsednik je, kako je i najavljeno, posetio Seosko turističko domaćinstvo Čikić u Zasavici I, kao i Fabriku za proizvodnju stočne hrane „Hrana produkt“ u Salašu Noćajskom.

U Zasavici predsednika Vučića su, kako tradicija nalaže, uz pogaču i so dočekali Slobodan Čikić sa porodicom.

Oni su mu rekli nešto više o svom domaćinstvu, čime se bave konkretno bave, koliki su im smeštajni kapaciteti, gastronomska ponuda, šta je to što pružaju svojim gostima, kao i o planovima za budućnost.

U razgovoru sa domaćinima predsednik je govorio značaju ulagana u seoski turizam i napomenuo da se radi na novom zakonu kojim će biti omogućene, kako je rekao, velike subvencije za to.

„Ako hoćete da proširite delatnost, imate više ležajeva, bolju turističku ponudu, dobićete ozbiljnu podršku države. Tu možemo da idemo do 50 odsto odnosno za sve koji žele da naprave nove vajate, nabave novu opremu, mi kao država dajemo do 50 odsto novčanih sredstava. Dakle, to je poklon, što mislim da je velika pomoć“, rekao je Vučić.

On je domaćine zamolio da to iskoriste kako bi u Zasavicu došlo još više turista, kako domaćih, tako i stranih.

Nakon Zasavice predsednik se uputio u Salaš Noćajski, gde ga je ispred kompanije „Hrana produkt“ dočekala porodica Stanković sa svojim radnicima.

Vučić je tokom obilaska fabrike rekao porodici Stanković, kao i njihovim poslovnim partnerima koji su došli da pozdrave predsednika, da uz pomoć grantova koje obezbeđuje država mogu lakše da nabave opremu i mašine.

Vučić je fabriku obišao zajedno sa ministrom poljoprvirede Branislavom Nedimovićem, pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem i državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Draganom Stevanovićem.

Od porodice Stanković je dobio na poklon knjigu „Ovakve se reči govore u Mačvi“ i domaću rakiju.

Iz Salaša predsednik se uputio u centar Sremske Mitrovice gde je održan skup. Pored Vučića, tom prilikom okupljenima su se obratili i potrpredsednica Vlade Ana Brnabić, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Možda Vam se svidi i