Sremska Mitrovica – Cvijetin Lobožinski iz Laćarka već duži niz godina bavi se književnim radom, a za štampanje nove, sedme po redu knjige potrebna mu je pomoć.

Lobožinski je od sada objavio šest knjiga: „Magla u oku“; „Vetrovi rata i ljubavi“; „Ognjena zemlja“; „Probuđeni snovi“; „Žar mladosti“ i „Ples strasti“. Nagrađen je književnom nagradom „Car Uroš“ za knjigu poezije „Vetrovi rata i ljubavi“, a pesme su mu objavljivane u više časopisa i zbornika kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Prevedene su na bugarski jezik.

Bio je počasni i specijalni gost na međunarodnom festivalu poezije „Мesopotamija“ i učesnik je mnogih međunarodnih manifestacija gde se predstavljao sa svojim pesmama.

Promociju knjige „Ples strasti“ održao je na sajmovima knjiga u Beogradu i Novom Sadu sa zapaženim uspehom. Negove književne prikaze i osvrte objavljivale su Sremske novine, M novine, Borba, Bilten Vojske Srbije, Srpski Sion i dr.
Na prestižnom književnom konkursu za roman „Raskršća“ velike i poznate izdavačke kuće „Književna omladina Srbije“ iz Beograda, njegov roman „Stazama prvih ljubavi“ je ušao u uži izbor za nagradu. U ovoj izdavačkoj kući svoja dela su objavljivali Svetislav Basara, David Albahari i Goran Petrović – dobitnici čuvene NIN–ove nagrade, ali i drugi pisci kao što su Isidora Bjelica, Vladimir Pištalo, Predrag Marković…

„Književna omladina Srbije“ iz Beograda je odmah po završetku konkursa odabrala roman „Stazama prvih ljubavi“ u želji da ga objavi smatrajući ga perspektivnim, pa ga uvrstila u svoj izdavački program za ovu godinu i to u veoma jakoj konkurenciji , ali osim svoje pripreme knjige, lekture, korekture, recenzije, a takođe i plasmana i prodaje knjiga po svim DELFI i LAGUNA knjižarama po celoj Srbiji kao i medijsku podršku, ona ipak ne snosi troškove samog štampanja. Stoga te troškove plaća sam autor.

Na žalost laćarački pisac nije u mogućnosti da isprati i podmir samostalno te troškove koji su za naše uslove veoma visoki, pa zato molim svoje sugrađane, ljude dobre volje i ljubitelje pisane reči da nađu razumevanja i koliko je to u njihovoj mogućnosti pomogu štampanje ovog romana.

Novac možete uplatiti na račun u komercijalnoj banci 205 – 9001007256859 -97 na ime Cvijetin Lobožinski.
ADRESA: 1. novembar 463 Laćarak.
TELEFONI: 066/944-42-42, 022/670-186.

Možda Vam se svidi i