Održano finale kviza „SIRMIUM CARSKI GRAD“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U  Biblioteci „Lazar Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici danas je  održano je finalno takmičenje kviza „SIRMIUM CARSKI GRAD“.

Prema rečima Svetlane Sabo, direktorice Turističke Organizacije Grada Sremska Mitrovica u finale kviza se plasiralo tri ekipe iz šest osnovnih škola. Učenici su se takmičili u disciplinama: recitovanja, likovnih i literarnih radova.

„U toku prošle nedelje održana su dva polufinalna takmičenja i na njima učešće u finalu su obezbedile tri ekipe iz šest škola i one će se nadmetati danas za titulu najbolje. Pored toga ocenjivaćemo i po šest recitatora i literarnih radova, a u užem izboru našlo se i 12 likovnih radova”, kratko je rekla Sabo.

Ona je dodala se se danas takmiče škole: „Triva Vitasović Lebarnik“ Laćarak, „Jovan Jovanović Zmaj“ Jarak, „Sveti Sava“ Sremska Mitrovica, „Jovan Jovanović Zmaj“ Sremska Mitrovica, Jovan Jovanović Zmaj“ Šašinci i „Jovan Popović“ Sremska Mitrovica“.

Organizatori kviza su: Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, Ustanova za negovanje kulture „Srem“ i Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Možda Vam se svidi i