Pomoć desetočlanoj porodici Đurić iz Laćarka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu posetio je desetočlanu porodicu Đurić iz Laćarka i tom prilikom uručio im poklone u ime lokalne samouprave.

Porodicu Đurić čine samohrana majka Jovanka i devetoro dece, sedam dečaka i dve devojčice, uzrasta od sedam do 18 godina. Žive od jedne plate i dečijeg dodatka.

“U nekoliko navrata smo već pomagali porodici Đurić, ali to svakako nije dovoljno s obzirom na to da ona broji deset članova. Za svako dete potrebno je dosta od odeće i obuće, preko školskog pribora i drugih brojnih potrepština. Ovo su fina deca, svi idu redovno u školu, treniraju i treba im pomoći”, rekao je načelnik Mirnić.

Načelnik je pored školskog pribora za decu, na poklon Đirićima doneo i neke od osnovih životnih namirnica.

“Sva deca su mi školskog uzrasta, od prvog razreda osnovne škole, pa do trećeg razreda srednje. Deca su dobri su đaci, nisu problematični, slušaju, pomažu, bave se sportom, uče, druže se. Na žalost, suprug mi je preminuo, tako da se sama staram o njima. Živimo od moje plate i dečijeg dodatka, nije puno, ali snalazimo se”, rekla je Jovanka.

Ona je istakla da je višečlanoj porodici, njenoj, ali i drugima svaki vid pomoći dobrodošao i zahvalila se načelniku Mirniću na poseti.

Možda Vam se svidi i