Pokrajinski Konkurs za mlade poljoprivrednike u ruralnim područjima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA PODRŠKU MLADIMA U RURALNIM PODRUČJIMA NA TERITORIJI AP VOJVODINE U 2019. GODINI.

Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, njihovom razvoju i unapređivanju kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podsticanje prerade na gazdinstvu kao i podsticanje osnivanja malih pivara.

Pravo na podsticaje ostvaruju podnosioci prijava koji imaju prebivalište u naseljenom mestu u kom se ne nalazi sedište grada (prebivalište podnosioca prijave mora biti u selu).

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 90% od ukupno prihvatljivih troškova investicije (75% avansno po odobrenju prijave, ostalih 25% po realizaciji investicije iz biznis plana). Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).
Iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1.500.000,00 dinara, niti manji od 500.000,00 dinara.

Sprovođenje prihvatljivih aktivnosti ne sme se započeti pre donošenja odluke o dodeli sredstava.

Pravo na podsticaje za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava ostvaruju fizička lica starija od 18 godina koja u momentu podnošenja zahteva ne smeju imati više od 40 godina, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon, 01.01.2019. godine ili će se upisati u Registar poljoprivrednih gazdinstava do dana zaključenja ugovora. Pravo na podsticaje za Podršku preradi na gazdinstavu i Podršku malim pivarama ostvaruju fizička lica starija od 18 godina koja u momentu podnošenja zahteva ne smeju imati više od 40 godina, koji će se kao preduzetnik ili pravno lice registrovati u Agenciji za privredne registre i kao takvi upisati u Registar poljoprivrednih gazdinstava do momenta potpisivanja ugovora.

Konkurs je otvoren do 22.04.2019. godine.

Mladi poljoprivrednici sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, pomoć i podršku u vezi sa konkursom mogu dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, na adresi Svetog Dimitrija br.6, a više informacija putem telefona 610-573.

TEKST KONKURSA I KONKURSNA DOKUMENTACIJA OVDE.

Možda Vam se svidi i