Policajac iz Srbije uhvatio lopova u Holandiji: Trčao za njim Amsterdamom, nagrađen za hrabrost

Od strane Ozon
0 komentar

Darko Dronić, policajac zaposlen u Sremskoj Mitrovici, boravio je u Holandiji na godišnjem odmoru i tom prilikom uhvatio je lice koje je devojci iz Švajcarske otelo torbu sa svim dokumentima, novcem i telefonom.

Srpski policajac je, videvši tu situaciju, iste sekunde krenuo za tom osobom i trčao po ulicama Amsterdama dok ga nije uhvatio i predao ga holandskoj policiji.

Ovo je za Informer ispričala Srpkinja koja godinama živi u Holandiji.

– Moj suprug i njegovi prijatelji bili su očevici ovog događaja, jedan od njih je dao izjavu kao očevidac. Devojka je bila presrećna i zahvalna policajcu. Posle toga, u znak zahvalnosti, holandski policajci su u svojoj stanici uručili poklone našem policajcu za hrabrost i požrtvovanost koju je učinio, a taj događaj moj suprug ovekovečio je fotografijom – navodi ona.

Žena kaže da ovako delo ne sme da ostane nezapaženo, jer je naš policajac predstavio našu zemlju i policijsku profesiju u najlepšem svetlu.

– Verujem da svi treba da budu ponosni na njega! Nama koji smo otišli iz naše zemlje, ovako nešto puno znači, takvi ljudi nas čine srećnim, i sa njima se možemo ponositi – napisala je Srpkinja iz Amsterdama.

Izvor (Telegraf.rs/Informer)

Možda Vam se svidi i