Početna >> Izvor: Agroklub | Utorak, 11.06.2019.| 11:38 Izdvojite članak Odštampajte vest Za ABD Grant šemu može da konkuriše 11 opština iz Srbije – Do 10.000 EUR za tradicionalne proizvode i ruralni turizam

Od strane Ozon
0 komentar

Objavljen je javni poziv u okviru ABD Grant šeme za podnošenje predloga projekata za podršku razvoja lanaca vrednosti tradicionalnih proizvoda i ruralnog turizma za korisnike iz prekograničnih regiona Drina-Tara, Drina-Sava i Krš.

Cilj grant šeme je razvoj održivih poslovnih modela u strukturno slabim pograničnim regionima. Ideja je da se to realizuje kroz poboljšanje proizvodnje, prerade i marketinga tradicionalnih proizvoda (žitarice, povrće, voće, meso i mesni proizvodi, jaja, mleko i mlečni proizvodi, lekovite biljke, itd.), šumskih plodova, kulinarske tradicije i ruralnog turizma.

Poziv je objavila Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Podrška ekonomskoj diversifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Evropi (SEDRA)“.

Ukupna vrednost projekta procenjuje se na 90.000 EUR, a mogu se prijaviti individualni proizvođači, ali i partnerstva (lokalna ili prekogranična). Minimalni iznos granta je 1.000 EUR, a maksimalni 10.000 EUR.

Vrednost bespovratnih sredstava za svakog korisnika može iznositi do 60% ukupnih prihvatljivih troškova, a preostali iznos mora finansirati korisnik ili iz drugih izvora.

Uključeno je 11 opština iz Srbije i to: Sremska Mitrovica, Ljubovija, Bajina Bašta, Prijepolje, Priboj, Čajetina, Užice, Šid, Bogatić, Loznica i Šabac.

Opštine iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore koje učestvuju su: Višegrad, Rudo, Goražde, Srebrenica, Bratunac, Milići, Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Brčko Distrikt, Donji Žabari; Bijelo Polje i Pljevlja.

Rok za podnošenje projektnih predloga je 19.8.2019. Više informacija potražite ovde.

Možda Vam se svidi i