Početkom jula kreće izgradnja autoputa Kuzmin-Sremska Rača

Od strane Ozon
0 komentar

Gradnja autoputa Kuzmin-Sremska Rača krenuće početkom jula, najavila je danas u Banjaluci premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je, na pitanje novinara kada će početi izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo, rekla da će Srbija početi da radi svoju deonicu i da se već obavljaju pripremni radovi za deonicu Kuzmin-Sremska Rača.

Deonicu Sremska Rača-Kuzmin u dužini od 17 kilometara, na autoputu od Beograda do Sarajeva, gradiće turska kompanija Tasyapi.

Vrednost komercijalnog ugovora sa ovom kompanijom ukupno iznosi 250 mil EUR, i to 220 mil EUR za izgradnju deonice od Kuzmina do Sremske Rače, od kojih je 100 mil EUR predviđeno za izgradnju novog mosta preko Save, a 120 mil EUR za izgradnju deonice autoputa, i 5 mil EUR za projektno-tehničku dokumentaciju na tom projektu.

Takođe, 25 mil EUR je namenjeno za projektno-tehničku dokumentaciju za deonicu Požega-Užice-Kotroman, drugi krak auto-puta prema Sarajevu.

Na pitanje novinara da li Vlada Srbije kontroliše donacije koje idu u Srebrenicu, Brnabić kaže da Vlada Srbije sve oko toga radi zajedno sa partnerima iz Republike Srpske i lokalnom samoupravom. Ona je dodala da su ta sredstva upotrebljena na najbolji mogući način.

Brnabić je učestvovla u Banjaluci, na regionalnoj konferenciji „Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak“.

ekapija.com

Možda Vam se svidi i