Mladi policajci položili zakletvu FOTO, VIDEO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Slave Ministarstva i Dana policije u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas je svečanu zakletvu položilo 20 policijskih službenika – pripravnika.

“Ukupno 20 policijskih službenika koji su završili osnovnu policijsku obuku danas je položilo svečanu zakletvu kojom su se obavezali da će štititi interese, živote i imovinu građana Republike Srbije. Među njima je pet policijskih službenika koji su završili Kriminalističko-policijsku akademiju, 12 je polaznika kursa za osnovnu obuku u Sremskoj Kamenici, a tri su vatrogasci-spasioci. Svi oni će biti raspoređeni u policijske ispostave u Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Šidu i Rumi”, rekao je zamenik načelniika Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici Željko Sekulović, prilikom današnje svečanosti.

On je svim službenicima poželeo puno uspeha na porfesionalnom i sreće na ličnom planu.

“Danas smo se obavezali da ćemo predano i profesionalno izvršavati sve bezbednosne poslove u interesu svih građana Republike Srbije. Za mene lično ovo znači ostvarenje dečačkog sna i nastavak već druge generacije policije u mojoj porodici. Smatram da je plemenito pružiti pomoć i zaštitu drugom čoveku. Svi mi smo svesni bezbednosnih rizika i opasnosti kojie policijski posao nosi sa sobom, ali obećavamo da ćemo opravdati ukazano poverenje. Za moje kolege i mene lično čast je postati član velike plave porodice policije”, rekao je nakon polaganja zakletve pripravnik Srđan Vukolić iz Laćarka.

Možda Vam se svidi i