Počelo rušenje starih učionica škole u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas su i zvanično startovali radovi na rušenju starih učionica i kancelarija Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici. Isti će, kako najavljuju nadležni, biti završeni do početka naredne školske godine, odnosno do septembra meseca.

Toksičan otpad – salonit ploče od kojih je objekat izgrđen biće na propisan, bezbedan način uklonjene.

Radove su danas obišli Uroš Veselinović, zamenik načelnika Uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, direktor škole Slađan Papić, načelnik Uprave za obrazovanje Ilija Nedić, predsednik Skupštine grada Tomislav Janković i predstavnici saveta mesne zajednice Mačvanska Mitrovica na čelu sa predsednikom Milošem Kovač.

Prema rečima Veselinovića, nakon uklanjanja starih učionica i kancelarija na toj lokaciji predviđena je izgradnja sale za fiskulturu, a trenutno je u toku izrada projektne dokumentacije za istu.

“Cilj lokalne samouprave jeste da poboljša uslove za boravak i rad dece u školama na teritoriji našeg grada, pa s tim u vezi trenutno se radi na tri objekta, na izgradnjin nove škole “Jovan Popović”, na rekonstrukciji škole u Velikim Radincima i ovde u Mačvanskoj Mitrovici. Pored modernih, funkcionalnih učionica svi đaci zaslužuju istu takvu fiskulturnu salu, jer u njoj će pored časova fizičkog vaspitanja imati mogućnost da se i rekreativno bave sportom, kao i da u njoj zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima organizuju niz različitih vannastavih aktivnosti”, rekla je Milovanović.

Miloš Kovač je kratko dodao je da je ovo značajan dan za stanovnike male Mitrovice i da se konačno nazire kraj jednog velikog projkta kao što je to izgradnja kompletno novog objekta Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod”.

Oko 500 đaka iz nekoliko mesta Severne Mačve će, prema negovim rečima, imati sjajne uslove za obrazovanje u jednom modernom, funkcionalnom objektu na koji se dugo čekalo.

“Na ovaj način lokalna samouprava će u mnogome obezbediti daleko kvalitetniji način školovanja z decu iz svevernog dela Mačve nego što je to do sada bio slučaj”, rekao je Kovač.

Grad Sremska Mitrovica je za radove na uklanjanju starih učionica i kancelarija izdvojio sredstva u visini od 3,5 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i