„Pažljivkova pravila u saobraćaju“ za đake prvake

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Edukativni ilustrovani priručnik “Pažljivkova pravila u saobraćaju” danas su dobili svi đaci prvaci u Osnovnoj školi “Slobodan Bajić Paja”, a isti će stići u ruke i ostalih prvačića na teritorji grada već narednog ponedeljka.

“Bajićevu” školu tim povodom posetila je zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

“Funkcionisanje jedne zajednice se najbolje može videti u odnosu prema onim najmlađima, a to su naša deca. Jedan od najkritičnijih perioda za njih je upravo period kada postaju samostalni učesnici u saobraćaju, a to je najčešće sa polaskom u prvi razred, jer ih na putu od kuće do škole zaista čeka puno izazova. Upravo u tom periodu mi treba da se posvetimo njihovoj edukaciji u oblasti bezbednosti saobraćaja, jer izuzetno je važno da nauče kako da se odgovorno ponašaju”, rekla je zamenica Milovanović.

Ona je dodala da je samo bezbedno detinjstvo srećno detinjstvo.  

“Pažljivkova pravila u saobraćaju” obezbedila je kao i prethodne godine Agencija za bezbenost saobraćaja Republike Srbije, a biće distribuirana svim školama na teritoriji Sremske Mitrovice, kako onima u gradu, tako i u seoskim sredinama.

“Škola “Slobodan Bajić Paja” ima svoje određene specifičnosti, a jedna od bitnijih je ta da je okružena sa nekoliko puteva, od kojih je jedan i regionalni, veoma frekfentan i bitan za naš grad. Upravo zbog toga nam je važno da decu koja svakodnevno prelaze te puteve, posebno decu mlađeg školskog uzrasta dobro naučimo kako da se ogovorno ponašaju u saobraćaju, kako da bezbedno stignu u školu i do svojih kuća”,  rekao je Đorđe Cvijanović, direktor škole.

On se zahvalio Agenciji za bezbednost saobraćaja, kao i lokalnoj samoupravi koja sprovodi niz aktivnosti tokom školske godine, sve sa ciljem povećanja bezbednosti učenika svih uzrasta.

Možda Vam se svidi i