OŠ “Sveti Sava“ obeležava „Dan inteligencije“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Međunarodna akcija „Dan inteligencije“ pokrenuta je sa idejom da se obeleži 1. oktobar, kao dan osnivanja MENSE (1.10.1946. u Oksfordu).

Ove godine, prvi put u akciju su uključeni i nastavnici. MENSA Srbije i Udruženje „Кreativni učitelji“, žele da ukažu na značaj stimulacije intelektualnih sposobnosti dece i učenika.

Projekat obeležavanja „Dana Inteligencije“ podržavaju mnogobrojni partneri i sponzori. Jedan od njih je i Institut za moderno obrazovanje, koji ima za cilj unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa, kroz edukaciju sadašnjih i budućih zaposlenih u obrazovanju i kroz promociju najsavremenijih obrazovnih tehnologija.

OŠ “Sveti Sava“ iz Sremske Mitrovice učestvuje u obeležavanju „Dana inteligencije“, sa 2 događaja: Tangram i Mebijusova traka (organizator nastavnik matematike Sonja Vlajin).

Događaj Tangram je realizovan sa učenicima 8. razreda, koji su se upoznali sa istorijom nastanka najstarije kineske slagalice, načinom izrade i njenim prenosom u Evropu. Završetak događaja krasilo je takmičenje učenika u sklapanju tangram figura. Pobednik je bio Davor Mrđen.

Obeležavanje „Dana inteligencije“, nastavlja se 1. oktobra će se učenici upoznati sa neobičnom Mebijusovom trakom.

Možda Vam se svidi i