„Olena“ uspešna u Požarevcu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda grad Požarevac bio je domaćin pravog plesnog spektakla ,,Amadeus Fest-festival igre“.

Na osmom po redu festivalu učešće je uzelo preko hiljadu plesača iz regiona i 20 plesnih i baletskih studija pokazalo je svoje plesne sposobnosti na podijumu. Studio modernog i klasičnog baleta “Olena“ iz Sremskee Mitrovice takođe je imao svoje predstavnike na ovom takmičenju koji su odličnim rezultatima dokazali da su u rangu sa najboljima.

Ostvaren je sledeći rezultat:

  • Bebe klasičan balet “Sirene“ – prvo mesto,
  • Mini open ”Senorita“ – prvo mesto,
  • Juniori art “Ra“ – prvo mesto,

Solisti su imali najteži zadatak u izuzetno jakoj konkurenciji i nije im bilo lako doći do najboljih plasmana, a njihovi rezultati su sledeći:

  • Nataša Kević solo juniori jazz – drugo mesto,
  • Eleonora Jokić Runtić solo junior contemporary – drugo mesto,
  • Sandra Prokić solo junior open – prvo mesto.

Specijalne nagrade  – juniori grupa “Ra“ kotizacije za Beč u februaru 2020. godine, Sandra Prokić solista u kategoriji juniori kotizacija i smeštaj Rimini.

Za sve ljubitelje plesa u utorak, 17. decembra u 20 časova u Pozorištu “Dobrica Milutinović“ biće upriličen koncert pod nazivom “Mojih 30 godina“ kojim će biti obeležen jubilej koreografa Studija “Olena“ Svetlane Olene Rimac.

Proslavi će se pridružiti najverniji saradnici studij a Mira Marković književnica,Ukrajinski folklorni ansambl “Кolomejka“, Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva „Irida“, Hor “Vivak“.

Možda Vam se svidi i