Sremska Mitrovica – Dve učionice Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević” u Salašu Noćajskom okrečene su u prvoj polovini septembra meseca.

Ove radove kompletno je, od materijala, preko majstora molera finansirao otac učenika drugog razreda Dejan Stamenković i na ovom gestu su mu zahvalni ne samo uprava škole, učiteljice, nego i đaci sa svojim roditeljima.

Pored učionica Dejanovom donacijom okrečeni su još i hodnik, kao i zbornica.

Prostorija Predškolske ustanove “Pčelica” smeštene u objekat škole je prošlog meseca takođe okrečena. Materijal za njeno krečenje obezbedili su roditelji, dok su na inicijativu Mesne zajednice Salaš Noćajski posao realizovala lica na izdržavanju kazne u mitrovačkom Kazneno popravnom zavodu.

Prema rečima učiteljice Svetlane Radovanović, krečenje je došlo u pravo vreme, jer su zidovi i plafoni već bili dosta oronuli i trebali su biti osveženi.

“Izuzetno smo zadovoljni urađenim poslom, učionice su nam sada lepše, čistije, a samim tim i uslovi za naš rad i rad naših đaka znatno bolji. Drago mi je što se i roditelji uključe s vremena na vreme i daju svoj doprinos da školu bez obzira koliko je stara održavamo pristojnom”, rekla je Radovanović.

Prema najavama iz mesne zajednice, tokom naredne godine biće nabavljene nove stolice za učionice.

Četvorogodišnju osnovnu školu u Salašu Noćajskom trenutno pohađa 41 učenik, dok u vrtiću svakodnevno boravi 20 mališana.

You may also like