Sremska Mitrovica – U Školi za osnovno i srednje za obrazovanje „Radivoj Popović“ i na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici danas je održano Pokrajinsko sportsko takmičenje osnovnih i srednjih škola, domova i dnevnih boravaka učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Čast da svečano otvori takmičenje pripala je Milanu Kovačeviću, zameniku pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

„Ovo je jedna od manifestacija koju Pokrajinski sekretarijat, ali i šira društvena zajednica i još nekoliko nivoa vlasti podržava. Neka danas pobedi drugarstvo i fer plej. Najbitnije je da ovakvih manifestacija ima, da okupimo decu, da im obezbedimo uslove i da uvek imamo sluha za njih i njihove potrebe“, kratko je rekao na otvaranju takmičenja Kovačević.

On je dodao da iza skupa u Mitrovici stoji veliki napor, velika volja i entuzijazam svih onih koji su učestvovali u njegovoj samoj organizaciji.
Kovačević se zahvalio kako domaćinima, tako i gostima na pozivu da otvori takmičenje i poželeo puno uspeha učesnicima.

Nakon Kovačevića učesnicima se obratio i Negovan Nikolić, direktor ŠOSO „Radivoj Popović“.

„Škola „Radivoj Popović“ zaista ima čast i zadovoljstvo da ugosti sve učesnike današnjeg takmičenja. Velika je radost videti nasmejana lica i radost svih njih i ponosni smo na to što smo danas domaćin jednog ovakvog skupa“, kratko je rekao Nikolić.

Svečanom otvaranju takmičenja ispred lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica prisustvovao je načelnik Uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić.

“Grad Sremska Mitrovica je podržao ovo takmičenje i smatram da razvoj školskog sporta, sporta za decu sa smetnjama u razvoju je dobra sinergija sporta, socijalne i zdravstvene zaštite i ovakva takmičenja treba da pređu u tradiciju”, rekao je Mirnić.

Učesnici današnjeg takmičenja su deca i odrasli iz Škole za specijalno obrazovanje „Dr Milan Petrović“ iz Novog Sada, Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Varjaški“ iz Vršca, Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“ iz Subotice, Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ iz Bečeja, Osnove škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Šida, Dnevnog boravka „Zvezdice“ i Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ iz Subotice, Dom „1. Oktobar“ iz Starog Leca, Dom „Srce u jabuci“ iz Jabuke, Dnevni boravak „Sunce“ iz Sremske Mitrovice i Dnevni boravak „Milan Petrović“ iz Novog Sada. Naravno na takmičenu su učestvovali i domaćini, đaci Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“ iz Sremske Mitrovice. Ukupno njih 130 nadmetalo se u košarci i atletici.

Možda Vam se svidi i