Nova vodovodna mreža na Bulevaru

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Izgradnja nove vodovodne mreže na Bulevaru Konstantina Velikog privodi se kraju.

Radnici RJ „Izgradnja“ i održavanje vodovodne mreže JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica postavili su nov polietilenski cevovod prečnika 110 mm u dužini od oko 550 m. U proteklom periodu urađena su i 2 čvorna mesta i postavljena 2 hidrantska priključka.

„Trasa nove vodovodne mreže nalazi se na Bulevaru Konstantina Velikog, od Crvene česme do naselja Stari most, gde će uz već postojeći cevovod prečnika 400 mm, novi poslužiti kao alternativno snabdevanje u situacijama povećane potrošnje. To će omogućiti sigurnije snabdevanje vodom grada u letnjim špicevima. Istovremeno, na ovoj lokaciji rekonstruisan je i deo kanalizacione mreže, kao i kućni priključci. Pored toga što će ovim radovima znatno biti poboljšan kvalitet vodosnabdevanja u ovom delu grada, važno je istaći da će na novu distributivnu mrežu biti priključeni i trgovinski objekti „Lidl“ i „Stop shop“, čije otvaranje se očekuje u narednom periodu“, reči su Borislava
Babića, v.d. direktora JKP Vodovod Sremska Mitrovica.

Prateći planirani razvoj grada u ekonomskom i privrednom smislu, svoj doprinos svakako daje i JKP Vodovod, unapređenjem sistema kvaliteta i distribucije vode za piće i odvođenja otpadnih voda.

Radovi su obavljeni u dogovorenim rokovima, prema savremenim standardima koji odgovaraju zahtevima korisnika.Vrednost investicije je oko 2 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz kase sremskomitrovačkog „Vodovoda“.

Možda Vam se svidi i