Mitrovicu posetili predstavnici Ambasade Slovenije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i predsednik Skupštine grada Tomislav Janković danas su ugostili predstavnike Ambasade Repiblike Slovenije u Srbiji na čelu sa gospodinom Romanom Vaikslerom (Roman Weixler).

Poseta je, prema rečima Jankovića, sjajna prilika za promociju grada i svih njegovih potencijala, a u cilju ostvarivanja saradnje između Mitrovice i Slovenije.

“Na današnjem sastanku predstavnicima Ambasade Slovenije predstavili smo pre svega privredni i turistički potencijal našeg grada, pored toga razgovarali smo i o mnogim drugim temama kao što su sport i obrazovanje, jer su modeli dualnog obrazovanja u Sloveniji dobar primer za Srbiju”, rekao je predsednik Skupštine.

On je dodao da je sastanak bio veoma koristan i da je zadovoljan kako je isti protekao.

Gospodin Vaiksler je istakao da je Mitrovica jedan od najbitnijih gradova u Vojvodini, a isto tako i na putu između Beograda i Slovenije i da poseta grada nije mogla da izostane.

“Drago nam je što smo danas ovde i što ćemo zahvaljujući ovoj poseti da uspostavimo odnose i možda neku vrstu saradnje koju do danas nismo imali, jer jednostavno nismo znali za sve slične tačke između Mitrovice i Slovenije. Nadam se budućoj saradnji”, kratko je rekao Vaiksler.

Današnjoj poseti prisustvovao je i počani konzul Republike Slovenije Rajko Marić.

Možda Vam se svidi i