Maturanti ozelenjavaju školsko dvorište

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predstavnici učenika završnih razreda srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ danas su posadili po jednu sadnicu u školskom dvorištu, u znak sećanja na dane provedene tokom školovanja.

Darodavac stabala je Ruralni centar „Sova“ iz Sremske Mitrovice. Ispred škole akciju su vodili nastavnici Dukić Dimitrije i Vuletić Branislav.

„Svako drvo ima svoju posvetu, učenici odlaze, uspomene i stabla ostaju da svedoče o jednoj generaciji. Jubilarna godina škole i nova generacija koja stasava, želimo im puno uspeha u nastavku školovanja i profesionalnog angažovanja“, rekao je ispred skole profesor Vuletić.

Ruralni centar „Sova“ u okviru projekta NAGE – Zagovaranje za zelenu ekonomiju koji je sprovela Balkanska mreza za ruralni razvoj, uz akciju sađenja upoznao je učenike sa projektnim ciljevima, aktivnositama, principa zelene ekonomije, zagovaranja, kao i sa značajem prelaska linerne na cirkularnu ekonomiju. Učenicima i nastavnicima je podeljen informativni promotivni materijal vezan za projekat.

„Razlog zasto smo se odlučili da ponovimo sadnju u dvorištu medicinske škole leži u tome da su sve sadnice koje smo prehtodnih godina posadili održavane i predstavljaju značajna staništa za ptice i skromno doprinose smanjenju CO2 u našoj lokalnoj zajednici“, rekao je Vuletić.

On se zahvalio kako prethodnim donatorima, tako i sadašnjim i budućim koji će omogućiti da svaki maturantski razred posadi bar jednu sadnicu i da svoj doprinos ozelenjavanju grada.

Iz Ruralnog centra „Sova“ pozivaju zainteresovane privatne i javne donatore da ih kontaktiraju ukoliko su zainteresovani da podrže akciju „Sadnice za maturante“.

Možda Vam se svidi i