Malom Đorđu hitno potrebna pomoć! Dečak ne može da diše bez respiratora, pomozimo mu u borbi protiv opake bolesti

Od strane Ozon
0 komentar

Osmogodišnjem Đorđu Vučenoviću iz Sremske Mitrovice koji boluje od Larsen sindroma, teške i neizlečive bolesti, hitno je potrebno obezbediti 120.000 dinara za servisiranje dva respiratora bez kojih ne može da diše.

Đorđe, kome je u 11 mesecu dijagnostifikovan Larsen sindrom, ne može da diše bez respiratora, veštačkih pluća, ne može da se kreće, a majka ga hrani preko sonde prikopčane na njegov želudac tako što mu priprema i kupuje specijalnu, pasiranu hranu.

U Insitutu za majku i dete Đoletu je više puta rađena bronhoskopija, jer ima teško suženje bronhija, ali lekari do sada, zbog srčanih problema, nisu smeli uraditi operaciju na plućima.

Za hranu, pelene, maramice, špriceve za hranu, kanile, filtere za aparate i druge neophodnosti Snežani je mesečno potrebno oko 200.000 dinara, računajući i svakodnevne usluge fizioterapeuta koji Đorđu masira noge da ne bi došlo do daljih deformiteta.


– Nema nikakve mogućnosti da ja radim, jer je Đoletu potrebna danonoćna briga, tako da su nam prinadležnosti od Centra za socijalni rad jedina sredstva. Za negu drugog lica dobijam 28.738, plus dečiji dodatak od 5.400 i socijalnu pomoć od 12.160 dinara. To nekako jedva razvlačem za mesečne Đoletove potrebe, ali sada hitno treba da se uradi godišnji servis dva respiratora koji košta 120.000 dinara, inače će Đole prestati da diše – kaže Snežana.

Jedan respirator radi neprekidno, jer bez njega Đole ne može da diše, dok drugi majka Snežana uključuje kada idu u šetnju ili do mitrovačke bolnice na ORL odelenje na redovnu promenu kanila.

Malom Đorđu Grad Sremska Mitrovica pomaže povremeno uplaćujući namenska novčana sredstva, a pomoć je sve donedavno pristizala i od Humanitarnog fonda Aleksandra Šapića.

Nažalost, u Srbiji ima puno bolesne dece kojima je novčana pomoć potrebna, pa su se sredstva namenjena Đoletu smanjila i nedovoljna su za plaćanje svih troškova, kaže Snežana, očekujući pomoć dobrih ljudi.

Pomoć Đoletu možete uplatiti na sledeći način:

Snežana Bajić pomoć za Đoleta
Vojvođanska OTP banka
TR 325930060053879409

Izvor: Republika

Možda Vam se svidi i