Isplaćen veći deo duga Apoteke Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dug državne Apoteke Sremska Mitrovica smanjen je sa oko 160 na 40 miliona dinara.

Prema rečima prvog čoveka grada na Savi Vladimira Sanadera, u proteklom periodu lokalna samouprava je uradila dosta toga kako bi se dug smanjio, sa ciljem potpune otplate istog.

“Dug Apoteke Sremska Mitrovica dosta smo dobro sanirali, ostalo je još nekih 40 miliona kojih u naredne dve godine treba da isplatimo. Za sada isplata ide nekim svojim dobrim i planiranim tokom”, rekao je Sanader.

On je dodao da je na 40. Sednici skupštine grada usvojen i Izveštaj o izvršenju programa rada i razvoja Apoteke Sremska Mitrovica za period januar – decembar 2018. godine koji se pre svega odnosi na jedini objekat ove državne ustanove, takozvanu Apoteku IV koja se nalazi na ulasku u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica.

“Mislim da Sremska Mitrovica treba da ima državnu apoteku i da je dobro što smo zadržali jedan objekat, jer on sada radi dobro, Apoteka pozitivno posluju i najvažnije je da nema novih dugovanja”, kaže gradonačelnik.

Prema njegovim rečima nije isključena mogućnost da se u narednom periodu Apoteka proširi na još jedan objekat ili otvari neka vrsta javno – privatnog partnerstva.

You may also like