Leto 2019. – maksimum potrošnje uz minimum zastoja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tokom protekle letnje sezone vodosnabdevanje Sremske Mitrovice i gradskih naseljenih mesta odvijalo se bez većih problema.

Za vreme juna, jula i avgusta potrošačima je isporučeno nešto preko 2 miliona metara kubnih vode, što odgovara višegodišnjem proseku. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije leto 2019. godine peto je najtoplije leto u našoj zemlji.

U Sremskoj Mitrovici je shodno vremenskim prilikama sa velikim brojem tropskih dana, potrošnja vode bila uobičajena, na nivou iz 2011, 2013, 2015 i 2017. godine. Maksimalna potrošnja iz letnjeg perioda 2012. godine nije premašena. Interesantan je podatak da je ovog leta najviše vode potrošeno u avgustu – 750 000 m3 , a nešto manje u junu i julu mesecu. To i ne čudi, s obzirom na izuzetno visoke temperature tokom osmog meseca. U takvim uslovima, vodosnabdevanje je bilo stabilno.

“Zastoji su bili retki, uz minimalno trajanje – najviše do dva sata i to najčešće zbog sanacije kvarova ili u zonama infrastrukturnih radova. Sve češće je moguće izvoditi radove pod pritiskom, bez zatvaranja linije vodosnabdevanja, što svakako ide u prilog kvalitetu pružanja usluga JKP Vodovod. Kada je reč o naseljenim mestima sa lokalnim sistemom vodosnabdevanja, nisu zabeleženi veći problemi. Jedino se zbog ograničenih količina raspoložive vode nedostatak osetio u Bosutu tokom dva dana u julu. Takva situacija prevaziđena je upućivanjem cisterne za vodu”, reči su Borislava Babića, v.d.direktora JKP Vodovod.

Pored redovne isporuke dovoljnih količina vode, Mitrovčani mogu da budu zadovoljni i njenim kvalitetom. Analize koje su rađene u prethodnom periodu potvrđuju njenu zdravstvenu ispravnost po svim parametrima, propisanim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Možda Vam se svidi i