Sremska Mitrovica – Zahvaljujući humanom gestu Nenada Prokopića iz Sremske Mitrovice, učenici mitrovačke Osnovne škole “Sveti Sava”, područnog odeljenja u Staroj Binguli, sada imaju novi laptop koji će im poslužiti za lakše i zanimljivije savladavanje nastavnog gradiva.

Кako kaže Nenad Prokopić, za ovu donaciju se odlučio nakon posete školi kada je ustanovio da im je potreban računar za lakše odvijanje nastave.

„Odlučio sam da im lično pomognem tako što ću kupiti novi laptop, a nakon što su dobili internet konekciju sada uz laptop možemo reći da školarci imaju vezu sa svetom. Verujem da sam ovim malim gestom unapredio funkcionisanje ovog odeljenja, a ovu moju akciju je podržala i direktorka škole “Sveti Sava” Dragana Sretenović. Pošto su oni u toj školi trenutno u fazi osnivanja digitalnog kabineta, ja pozivam sve ljude dobre volje i kompanije iz okruženja koje su u mogućnosti da pomogu taj projekat, a ovo je moj skromni doprinost tome“, rekao je Nenad Prokopić iz Sremske Mitrovice.

Na poklonu se u ime škole zahvalio učitelj iz Stare Bingule Aleksandar Herceg koji je istakao da će mu ovaj računar biti od velike pomoći prilikom vođenja elektronskog dnevnika.

„Nismo imali internet konekciju, ni kompjuter, ali zahvaljujući ličnoj donaciji Nenada Prokopića sada smo dobili laptop, a od skora je škola priključena i na bežični internet, tako da smo veoma zadovoljni i đaci i ja – ja zbog toga što mogu da u školi vodim elektronski dnevnik, a ne kao do sada da sve podatke unosim kod kuće, a deca zato što će im časovi biti zanimljiviji, jer ću im mnoge sadržaje, recimo poput muzike, moći sada da reprodukujem na kompjuteru“, rekao je učitelj Aleksandar Herceg.

U kombinovanom odeljenju škole u Staroj Binguli nalazi se šest učenika od prvog do četvrtog razreda, a da im ova donacija mnogo znači za časove potvrdila nam je i učenica četvrtog razreda Nikolina Dobrić. Ona je istakla da su uz pomoć kompjutera u školi slušali pesmice na časovima muzičkog, a takođe su i neke stripove iz engleskog radili na kompjuteru i dodala:
„Bilo nam je neobično kada smo ostali bez računara, a sada smo svi srećni što smo dobili ovaj laptop i zahvalni smo na donaciji“.

S. M.

Možda Vam se svidi i