FOTO Svečano otvorene Sportske igre mladih, večeras koncert Parnog valjka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Svečanim defileom učesnika centrom grada, zatim okupljanjem na Trgu Ćire Milekića uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave, organizatora i nekoliko hiljada učesnika danas su u Sremskoj Mitrovici i svečano otvorene Sportske igre mladih – najmasovnija manifestacija u gradu.

Večeras sa početkom u 21 čas na istoj lokaciji biće održan koncert Parnog valjka.

Igre se u Sremskoj Mitrovici, odnosno Srbiji održavaju šestu godinu za redom i do sada su samo u našoj zemlji okupile više od 120.000 učesnika.

“Ovo je jedna predivna manifestacija pre svega zato što su učesnici deca i mladi i mi kao Grad Sremska Mitrovica dajemo punu podršku njenoj organizacijii. Dosta toga radimo i radićemo da bi smo upravo njima, našoj deci obezbedili jedan siguran grad, grad koji ima perspektivu i grad koji želi da oni žive u njemu. Ova manifestacija pored toga što promoviše sport i zdrav način života, uči decu i o značaju prijateljstva, o ferpleju, jer svakako želimo da od naših najmlađih, ali i onih nešto starijih napravimo dobre članove društva, članove koji će unaprediti ovu našu zajednicu”, rekao je prilikom otvaranja igara gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

On je svim učesnicima poželeo uspešno nadmetanje i dobro druženje, a organizatorima da u narednim godinama okupe još veći broj dece.

Gradonačelnik je ujedno podsetio i da će večeras od 21 čas pred Mitrovčanima nastupati grupa Parni valjak iz nadu da se vremenski uslovi neće pogoršati i da će svi koju dođu na koncert sa istog poneti lepe i nezaboravne uspomene.

Prema rečima generalnog sekretara Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanje Crnića u Igrama, kao i prethodnih i ove godine, učestvuju učenici svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada. Ukupno na otvaranju i u samom takmičenju nadmetaće se između 6.000 i 8.000 učesnika, a pored Mitrovčana prisutna su deca i iz opštine Šid.

“Prezadovoljni smo brojem učesnika, organizacija je na nivou i nema sumnje da će i ove Igre biti za pamćenje”, rekao je Crnić.

Sportske igre mladih su potpuno besplatne za svu decu učesnike, a obuhvataju nadmetanju u malom fudbalu, odbojci, stonom tenisu, šahu, atletici i igri između dve vatre.

Možda Vam se svidi i