FOTO Položen kamen temeljac za „Stop shop“, otvaranje u avgustu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je i svečano položen kamen temeljac za izgradnju novog „Stop shop“ ritejl parka u Sremskoj Mitrovici.

Radi se o desetom prodajnom objektu austrijske kompanije „Immofinanz“ koji se gradi na prostoru nekadašnje fabrike nameštaja FUDIN „1. novembar“ u Sremskoj Mitrovici.

Kamen temeljac su položili Joško Piteša, menadžer operacija kompanije „Immofinanz“ za Srbiju i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

„Izgradnja 10-og „Stop shop“ ritejl parka u Sremskoj Mitrovici potvrđuje naše obećanje koje smo dali 2015. godine kad smo ulazili na srpsko tržište – odlučnost da proširimo naš multinacionalni lanac ritejl parkova. Novi „Stop shop“ će građanima Sremske Mitrovice i širem okruženju ponuditi jedinstveno šoping iskustvo“, izjavio je Piteša.

Prema njegovim rečima Sremska Mitrovica se idealno uklopila u sliku razvoja kompanije „Immofinanz“ u Srbiji, jer u ovom delu za sada ne postoji sličan objekat.

Grad Sremska Mitrovica je za izgradnju pristupne saobraćajnice i komunalno opremanje lokacije izdvojio sredstva u visini od 36 miliona dinara.

Gradonačelnik Sanader izjavio je da je izgradnja „Stop shop-a“ u Sremskoj Mitrovici jedan od pokazatelja da se grad razvija velikom brzinom i da trgovinski objekti ovakvog značaja predstavljaju znak da je privredni ambijent u gradu izuzetno dobar.

„Veoma smo zahvalni austrijskom investitoru što je došao u naš grad da izgradi ritejl centar koji je nedostajao Sremskoj Mitrovici u prethodnom periodu. Nadamo se da će „Stop shop“ uspešno poslovati i razvijati se u Sremskoj Mitrovici. Lokalna samouprava je spremna da pomogne kao i do sada, da podsetim, jedan od vidova našeg učešća jeste izgradnja pristupne servisne saobraćajnice kao i postavljanje semafora i levog skretanja za objekat. Želimo im uspešne radove na završetku objekta i sa nestrpljenjem čekamo otvaranje“, rekao je Sanader.

Novi ritejl park će obuhvatati 7.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Sa preko 20 domaćih i internacionalnih brendova, „Stop shop“ ritejl park će omogućiti različitu kombinaciju zakupaca, uključujući modne i kozmetičke brendove, kao i brendove za kućne potrepštine, gastronomiju i usluge koje će biti na raspolaganju građanima Sremske Mitrovice i šireg okruženja. Među „Stop shop“ zakupcima su i popularni brendovi New Yorker, LC Waikiki, Deichmann, Sport Vision i DM. „Stop shop“ u Sremskoj Mitrovici će imati ukupno 300 parking mesta, a otvaranje ritejl parka planirano je za avgust 2019. godine.

Detalji o STOP SHOP portfoliju
STOP SHOP je brend ritejl parkova kompanije IMMOFINANZ u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Radi se o privlačnim i praktičnim lokalnim snabdevačima koji pokrivaju područje od 30.000 do 150.000 stanovnika i nude širok spektar proizvoda uz povoljan odnos cene i usluge. Svojom dobrim saobraćajnim vezama kao i prostranim parkingom, STOP SHOP je usmeren na praktične, pametne kupce, koji cene lako dostupne lokacije. IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio obuhvata 80 ritejl parkova u devet zemalja: Slovačka (16), Mađarska (14), Austrija (12), Češka (10), Slovenija (9), Srbija (9), Poljska (7), Hrvatska (2) i Rumunija (1).

O IMMOFINANZ-U
IMMOFINANZ je komercijalna kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane na maloprodajne i kancelarijske segmente sedam glavnih regionalnih tržišta Evrope: Austriji, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Poljskoj. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive (kancelarijski prostor) koji potvrđuju kvalitet i dobru uslugu. Kompanija poseduje portfolio nekretnina u vrednosti od gotovo 4.3 milijarde evra, koji obuhvata više od 250 objekata. IMMOFINANZ se nalazi na berzama u Beču (vodeći ATX indeks) i Varšavi.

Možda Vam se svidi i