Evropsko zlato za Mariju Dostanić i Biljanu Relić!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Marija Dostanić (Kajak klub „Val“ Sremska Mitrovica) i Biljana Relić nove su šampionke Evrope u dvosedu na 500 metara u konkurenciji seniorki do 23 godine!

Dostanić i Relić u Račicama su do zlatne medalje stigle odličnom vožnjom tokom cele deonice, a naročito u samom finišu trke koju su izveslale za 1:45.508.

Trka je bila jaka i odlično smo izveslale. Jako sam zadovoljna kako smo finiširale trku i mislim da nam je to i donelo zlatnu medalju. Veoma sam ponosna i na moju partnerku, Biljanu Relić, i presrećna sam što smo uzele zlato„, naglasila je Marija Dostanić posle dodele medalja.

Osvajanjem zlata u Račicama Dostanićeva i Relićeva su tituli juniorskih šampionki Starog kontinenta iz 2016. godine dodale i zlato u konkurenciji mlađih seniorki.

Odličan je osećaj s obzirom da sam sa Biljom uzela i kao juniorka zlatnu medalju i što smo sada uspele da ponovimo taj rezultat u mlađim seniorkama i nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti da osvajamo zlato„, naglasila je Dostanićeva.

Srebro je pripalo posadi Mađarske Biben i Bako (1:45.532), dok su se bronzom okitile Ruskinje Dolgova i Odincova (1:46.798).

Mariji Dostanić prethodno je medalja u jednosedu na 500 metara izmakla za 34 stotinke, s obzirom da je kroz cilj prošla kao četvrta.

Bila sam jako tužna, ali uspela sam da se koncentrišem na dvosed i dobro smo se pokazale„, zadovoljna je Dostanićeva.

Juniorska posada dvoseda na 500 metara, Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk obe iz Kajak kluba „Val“ zauzela je 7. mesto u finalu izveslavši trku za 1:54.566. Titula je pripala češkoj posadi Sobiškova / Galadova (1:49.598), druge stu stigle Dankinje Jensen i Milters (1:50.766), a treće Djačenko i Hrišakova iz Ukrajine (1:50.766).

Posada četverca na 500 metara u konkurenciji mlađih seniora, Stefan Vrdoljak kajakaš „Vala“, Anđelo Džombeta, Nikola Rasulić i Mihailo Subotić šampionat u Račicama završila je na 9. mestu. Titulu su osvojili Belorusi (1:21.691), ispred Slovaka (1:21.743) i Rusa (1:23.356).

Izvor/foto: Kajakaški savez Srbije ( https://www.kajaksrbija.rs/zlato-za-mariju-dostanic-i-biljanu-relic/ )

You may also like