Dačić i Sanader položili kamen temeljac

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Marsilijevoj ulici u sremskomitrovačkom naselju „Marko Peričin Kamenjar“ danas je svečano položen kamen temeljac za izgradnju 30 stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa (RSP) u Republici Srbiji.

Događaju su prisustvovali Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice, Ingve Engstrom, šef Sektora za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Hans F. Šoder, šef Predstavništva UNHCR-a u Srbiji, Dragan Katuca, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd, predstavnici misije OEBS-a u Srbiji, zemalja donatora i drugih državnih i međunarodnih institucija i organizacija.

U okviru ovog potprojekta V, biće izgrađeno ukupno 1847 stanova u 25 jedinica lokalne samouprave. Grad Sremska Mitrovica je jedna od lokalnih samouprava gde će biti izgrađeni stanovi.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Možda Vam se svidi i