Brodogradilište “Sava” iz stečaja prelazi u vlasništvo grada

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Brodogradilište “Sava” AD iz Mačvanske Mitrovice prelazi u ruke Grada Sremska Mitrovica.

Većinom odborničkih glasova na jučerašnjoj sednici Skupštine grada usvojena je Oluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Sremska Mitrovica u postupku prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica ad Brodogradilište “Sava” u stečaju.

Kako se navodi u Odluci grad će učestvovati u postupku prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica metodom neposredne pogodbe.  

Depozit u iznosu od 13.087.264 dinara za učešće i prodaji srečajnog dužnika učesnici su dužni da prilože prilikom prodaje stečajnog dužnika neposrednom pogodbom koja je planirana za 22. januar 2020. godine.

„Brodogradilište AD “Sava” je u stečaju i stečajni poverioci ga prodaju kao pravno lice, što znači da će Grad u kupiti to pravno lice sa određenom imovinom koju poseduje. Ta nepokretna imovina je nama jako bitna, jer se nalazi u ulici Mačvanski kej u Mačvanskoj Mitrovici, a zbog toga što već odavno imamo usvojen koncept grada na dve obale. Taj deo obale smo određenim planskim aktima predvideli za izgradnju jednog novog naselja sa javim objektima, odnosno objektima u javnoj nameni. S obzirom da ranije nije bilo zainteresovanih kupaca, grad je doneo odluku da pribavi u javnu svojinu stečajnog dužnika i da na taj način dođe u posed značajnog zemljišta i objekta koje će dalje koristiti za prodaju, onosno razvoj tog dela Mačvanske Mitrovice”, rekao je prvi čovek grada na Savi Vladimir Sanader nakon jučerašnje sednice.

On je dodao da će na taj način nekadašnja upravna zgrada brodogradilišta, nedavno oštećena u požaru, konačno dobiti vlasnika.

“Bitno je napomenuti da nekadašnja upravna zgrada starog brodogradilišta koja se vodi kao kulturno dobro postati gradska i da ćemo mi imati tu mogućnost da je sredimo. Radi se o značajnom zdanju iz 19. veka koje predstavlja zaista jedan bitan spomenik kulture u Mačvanskoj Mitrovici”, dodao je gradonačelnik.

You may also like