Auto ugasi, prirodu spasi! Učenici PHŠ škole obeležili Međunarodni dan bez automobila

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učenici Prehrambeno-šumarske i hemijske škole iz Sremske Mitrovice, kao i prošle godine, u saradnji sa Кancelarijom za mlade obeležili su 22. septembar – Međunarodni dan bez automobila.

Škola poslednjih godina posebnu pažnju posvećuju ekološkom obrazovanju i vaspitanju, pa je tako i juče obeležila ovaj značajan ekološki datum koji se već dugi niz godina obeležava u mnogim gradovima. Članovi sekcije za zaštitiu životne sredine i članovi Eko patrole pripremili su flajere i plakate koje su delili građanima i lepili po gradu kako bi podsetili građane na važnost očuvanja životne sredine.

Obeležavanje Međunarodnog dana bez automobila ima za cilj podizanje svesti javnosti o opasnosti od prevelikog zagađenja životne okoline, ukazivanje na sve ozbiljnije klimatske probleme i sve veću štetu koju pravimo ozonskom omotaču, kao i promovisanje ekološkog i zdravog načina života.

Кako je reč je o danu tokom kog bismo trebali da obavimo sve obaveze i zadatke, bez upotrebe automobila, odnosno pešice, vožnjom bicikala, trotineta i ostalim nemotorizovanim prevoznim sredstvima, učenici i profesori PŠH škole obeležili su ovaj dan pešačenjem i vožnjom bicikala, a pridružili su im se i učenici iz drugih škola. Ruta kojom su se vozili je od škole ulicom Svetog Dimitrija, zatim Masarikovom i Zmaj Jovinom, pa ponovo do škole.

Prehrambeno – šumarska i hemijska škola Sremska Mitrovica

You may also like