70.000 neprijavljenih evra skrivao u autu FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

Carinici su u saradnji sa policijom 7. avgusta 2019. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, sprečili pokušaj unosa gotovo 70.000 neprijavljenih evra u zemlju.

Prekršaj je otkriven u pre podnevnim časovima kada je na red za kontrolu stigao „audi“ nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke ka Turskoj putovao jedan nemački državljanin turske nacionalnosti koji je u auomobilu bio sam.

Upitan da li ima nešto da prijavi, putnik je rekao da nema jer nosi samo lični prtljag, a na pitanje koliko novca ima kod sebe, rekao je da se radi o 10.000 evra.

Sumnjajući u njegove reči službenici su odlučili da ipak detaljno pregledaju automobil za koji je ubrzo utvrđeno da je pun neprijavljenih deviza.

Deo neprijavljenog novca, u ukupnom iznosu od 78.915 evra, najpre je otkriven u belim kovertama sakrivenim u kasetama ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, a potom i u braon torbici uvučenoj u šupljinu pored akumulatora koji se nalazio u gepeku.

Putniku je vraćeno 10.000 evra, što je dozvoljeni iznos koji ne podleže prijavljivanju, dok je ostatak sume od 68.915 evra u raznim apoenima privremeno zadržan do okončanja postupka.

Podsećamo putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali su svi u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra – kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

Uprava carina

You may also like