16.“Sirmium kup“- Svetski kup u raketnom modelarstvu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 5. i nedelju, 6 oktobra na aerodromu u Velikim Radincima biće održan 16. “Sirmium kup” – Svetski kup u raketnom modelarstvu.

Organizator Kupa je kao i do sada Aero klub Sremska Mitrovica.

Ovo je jedino međunarodno takmičenje u raketnom modelarstvu koje se održava u Srbiji, a tim povodom juče je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana konferencija za medije.

„Svetski kup se već tradicionalno održava naaerodromu u Radincima. Ove godine očekujemo dolazak takmičara iz 13 zemalja, a neke od njih su Indija, Rumunija, Rusija, Bugarska, Mađarska, Slovenija itd. U isto vreme na istoj lokaciji biće održan i prvi put u svetu Međunarodno CanSat raketno takmičenje. Reč je o Ken-Set programu kroz koji se vrši razvoj malih satelita. To su sateliti koji mogu da budu toliki da stanu u jednu konzervu coca-cole do prečnika od jenog metra”, rekao je na konferenciji Pero Malešević član uprave Aero-kluba „Sremska Mitrovica” i direktor 16. „Sirmium kupa”.

Pokrovitelji Kupa su  Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sport i omladina Vojvodine i Grad Sremska Mitrovica.

„Ovo je značajno takmičenje za Sremsku Mitrovicu i koristim priliku da se zahvalim našim raketnim modelarima koji u proteklih 10-ak i više godina predstavljaju grad u jednom pozitivnom svetlu. Upravo će za vreme takmičenja iz Sremske Mitrovice neke naučne i sportske,pozitivne, dobre informacije biti poslate dalje u svet”, rekao je Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport.

Organizator Svetskog kupa u raketnom modelarstvu je Aero-klub „Sremska Mitrovica”, a suorganizator takmičenja je Kazneno-popravni zavod Sremska Mitrovica.

Ulaz na ovaj svetski kup je besplatan.

You may also like