Završen drugi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemlišta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održan drugi krug javnog nadmetanja za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini preostalog nakon davanja zemlje u zakup po osnovu prava prečeg i prvog kruga nadmetanja.

Zemlja koja je u ovom krugu ponuđena poljoprivrednim proizvođačima nalazi se u katastarskim opštinama Bosut, Sremska Rača i Manđelos, ukupne površine oko 200 hektara.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za poljoprivredu Vladimira Nastovića vladala je velika zaiteresovanost poljoprivrednika za državnu zemlju, što je jako dobra stvar, jer će, napominje on, prihodi koje će grad ostvariti po tom osnovu biti veći.

Kao i prošle, sasvim očekivano, ni ove godine nije bilo zaiteresovanih lica za zakup pašnjaka.

Što se tiče početne cene ona je tokom drugog kruga licitacije duplirana, pa je od 10.000 -12.000 dinara po hektaru u posed poljoprivrednika išla za 20.000 do 25.000 dinara.

Načelnik Nastović je dodao da je i više nego zadovoljan kako su pršli prvi i drugi krug licitacije, kao i postignutim cenama i dodao da po svemu sudeći Sremska Mitrovica naredne godine neće imati problema sa uzurpatorim iz prostog razloga, jer nema zemlje koja je ostala neizlicitirana.

Foto: freegreatpicture.com

You may also like