Za podršku mladim poljoprivrednicima tri puta više novca u 2018. godini

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović najavio je u petak (19. januara) da će u 2018. godini za meru podrške mladim poljoprivrednim proizvođačima biti izdvojeno tri puta više novca nego u prethodnoj godini.

– Ta mera prvi put je implementirana u 2017. godini, a odobreno je 667 zahteva za mlade poljoprivrednike do 40 godina starosti iz svih krajeva Srbije i isplaćeno ukupno 459 miliona dinara – rekao je Nedimović u Čačku, gde je razgovarao sa poljoprivrednicima kojima su odobrena sredstva na pomenutom konkursu.

Nedimović je istakao da će se Ministarstvo u narednom periodu posebno fokusirati na mlade, i da će im na raspolaganju biti sve podsticajne mere.

Kako se dodaje u saopštenju ovog ministarstva, Nedimović smatra da nema korisnije podrške za sektore voćarstva, povrtarstva i stočarstva na prostoru centralne Srbije, jer je reč o granama koje zahtevaju težak rad i celodnevni angažman poljoprivrednog proizvođača ili grupe njih.

– Ako posebnu pažnju ne budemo posvetili mladima, ne vidim kako ćemo uopšte funkcionisati u budućnosti – naglasio je Nedimović, dodajući da Ministarstvo ovakvim potezima pravi osnov za bolji razvoj buduće poljoprivrede.

Ministar je posetio i Institut za voćarstvo u Čačku, gde je izjavio da je želja da se u njemu napravi moderan ogledni centar za voćarstvo.

ekapija.com

Možda Vam se svidi i