Upiši Ekonomsku školu „9. maj“ – smer poslovni administrator

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Završni ispiti za upis u srednje škole u Srbiji za školsku 2018/2019. godinu biće održani 18, 19. i 20. juna.

Test iz srpskog, odnosno, maternjeg jezika biće održan prvi i to 18. juna od 09:00 do 11:00 časova. Završni test iz matematike će biti dan kasnije, 19. juna, takođe u vremenskom periodu od 09:00 do 11:00 časova, dok će kombinovani test mali maturanti rešavati 20. juna.

Preliminarni rezultati biće poznati 22. juna, a konačni nekoliko dana kasnije, odnosno 28. juna.

Upis učenika u srednje škole – prvi upisni krug ponedeljak i utorak 9. i 10. jula od 08:00 do 15:00 časova. Drugi upisni krug zakazan je za četvrtak, 12. jula.

Ekonomska škola „9. maj“ je osnovana 1959. godine sa ciljem da obavlja vaspitno obrazovnu delatnost i obrazuje učenike i buduće kadrove ekonomske struke, za potrebe privredne i vanpriprivredne delatnosti za područje Srema.

Poslovni administrator

Obrazovni profil poslovni administrator u našoj školi se uvodi od školske 2011/2012. godine. U okviru ovog obrazovnog profila učenici stiču neophodna znanja iz oblasti prava, ekonomije i administracije.

Takođe, učenici će steći znanja iz marketinga i menadžmenta preduzeća, kao i veštine planiranja i organizovanja poslovnih procesa. U školovanju ovog profila stiče se opšta kultura i obrazovanje kroz učenje stranog jezika, rada na računaru, upotrebe različitih softvera itd.

Pored neophodnih stručnih znanja, praktične veštine neophodne za obavljanje administrativnih poslova učenici ovog profila stiču u okviru virtuelnog preduzeća za obuku. U virtuelnim preduzećima se simuliraju poslovi nabavne, prodajne, knjigovodstvene i službe opšte pravnih poslova.

Obavljajući poslove ovih službi učenici stiču praktična znanja i rutine neophodne za njihovo buduće zanimanje. Kroz simulaciju poslovanja učenici imaju priliku da povežu znanja stečena u okviru stručnih predmeta i na taj način dobiju celovitu sliku poslovanja preduzeća.

Poslovni administratori stiču znanja i veštine neophodne za obavljanje poslova planiranja rada i organizovanja aktivnosti u preduzećima, vode poslovnu korespodenciju, obavljaju knjigovodstvene i blagajničke poslove, arhiviraju dokumentaciju i drugo.

Imajući u obzir sve napred navedeno, poslovni administratori mogu da nađu radno mesto preduzećima koja se bave različitim privrednim delatnostima, kao i vanprivrednim institucijama ili da nastave svoje školovanje na visokim školama i fakultetima.

Za učenike ovog obrazovnog profila planira se poseta Narodnoj banci u Beogradu i Sajmu virtuelnih preduzeća…

Praktična/blok nastava za učenike se obavlja u bankama i preduzećima: računovodstvene agencije: Agencija Olivera, Agencija NS konto, Stav-profi, agencija Profiks, Vodovod, Javno komunalno preduzeće, Mitrosrem, itd.

Školovanje traje četiri godine.

You may also like