Još jedna uspešna akcija besplatnih preventivnih pregleda

Sremska Mitrovica – Juče je u sremskomitrovačkoj Opštoj bolnici uspešno sprovedena još jedna akcija Ministarstva zdravlja – besplatni preventivni pregledi za sve građane, organizovani u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica organizovani su: merenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi u Službi za laboratorijsku dijagnostiku i EКG i merenje krvnog pritiska u Internističkoj ambulanti.

„Ovo je osma akcija po redu u mitrovačkoj bolnici i sve dosadašnje uspešno su realizovane i dale odlične rezultate, jer građani imaju mogućnost, da i bez zdravstvenog osiguranja provere svoje zdravlje. Do sada je u našoj ustanovi pregledano blizu 2000 građana, od tog broja 1 pacijent je hospitalizovan, dok je njih 85-oro upućeno na dalju dijagnostiku i specijalističke preglede“, rekao je v.d. zamenika direktora Prim.dr Dragan Malobabić i tom prilikom zahvalio medijima koji prate ove akcije, jer svojim radom svakako doprinose popularizaciji akcija koje donose dobrobit za sve naše građane.

U ovonedeljnoj akciji radila su dva tima, sa 3 lekara, 2 biohemičara, 5 medicinskih sestara i 6 laborantskih tehničara.

Ukupno je pregledano 45 pacijenata u Internističkoj ambulanti i urađeno 40 analiza krvi (trigliceridi i holesterol) u bolničkoj laboratoriji.0 Nakon internističkih pregleda (EКG i merenja krvnog pritiska) za 13 građana izdati su uputi za dalje dijagnostičke procedure.

Izvor:Opšta bolnica Sremska Mitrovica

You May Also Like