Upis đaka prvaka u osnovne škole

Od strane Ozon
0 komentar

Upis budućih prvaka u osnovne škole počinje u ponedeljak, 2. aprila i traje do 31. maja 2018. godine.

Učenici koji se ne upišu u do 31. maja, moći će to da urade do početka školske godine.

Na osnovu podataka o deci koja pohađaju obavezni pripremni predškolski program, kojima raspolaže Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, očekuje se da će se u 2018/19. školskoj godini, u osnovne škole na teritoriji AP Vojvodine, u prvi razred upisati oko 17.600 učenika.

Broj dece koja se upisuju u prvi razred , u poređenju sa školskom 2017/18. godinom, približno je isti kao i prethodne školske godine.

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do 1. septembra 2018. godine navršava najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina.

To znači da se u prvi razred osnovne škole u školskoj 2018/19. godini upisuje generacija dece rođena od 1. marta 2011. godine do 28. februara 2012. godine.

U školu mogu da se upišu i deca koja do 1. septembra navršavaju šest godina do šest i po godina, uz obaveznu proveru njihove spremnosti za polazak u školu, kao i deca starija od sedam i po godina, koja – zbog bolesti ili drugih razloga – nisu upisana u prvi razred.

Škola je dužna da upiše svako dete s područja škole, a na zahtev roditelja – u skladu s prostornim i kadrovskim mogućnostima – i dete s područja druge škole.

Sve vojvođanske škole spremne su za prijem prijava za upis prvaka.

Možda Vam se svidi i