Uhapšen još jedan „laborant“

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOК), uhapsili su nakon intenzivne potrage i S.S. (1982), osumnjičenog da se kao član organizovane kriminalne grupe bavio proizvodnjom i prodajom „skanka“.

Da podsetimo, u nedavnoj akciji uhapšeni su M.Š. (1988), N.J. (1990), O.R. (1990), Ž.M. (1977) i B.S. (1977), dok se S.S. nalazio u bekstvu.

Sumnja se da se ova organizovana kriminalna grupa u dužem vremenskom periodu bavili proizvodnjom i prodajom „skanka“ koji su distribuirali krajnjim kupcima na teritoriji Republike Srbije.

Pripadnici SBPOК-a, u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jednice (SAJ), i u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, pre neki dan su otkrili ilegalnu laboratoriju za uzgoj „skanka“ u veštačkim uslovima prilikom pretresa porodične kuće u Inđiji u podrumskim prostorijama, a uhapšeni su zatečeni u toku branja i pakovanja droge.

Sinhronizovanim pretresima na više adresa, zaplenjeni su oko 80 kilograma „skanka“, pištolj „magnum 357“ sa 49 metaka i dva luksuzna putnička vozila.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičenom S.S. određeno je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

You May Also Like