Sremska Mitrovica – Svečana dodela ključeva kompletno završenih stanova izbegličkim porodicama biće organizovana u petak, 20. jula.

Radi se o 40 stanova u novoj zgradi u sremskomitrovačkom naselju Marko Peričin Kamenjar čija izgradnja je otpočeta prošle godine u martu mesecu.

Njeni stanari od petka biće izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su krov nad glavom dobili zahvaljujući realizaciji drugog potprojekta Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije (RSP).

Svečanom uručenju ključeva prisustvovaće prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova i predsednik Кomisije za koordinaciju trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, zatim gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, šef sektora za saradnju Delegacije EU u Srbiji Ingve Engstrom, zamenik direktora Generalnog direktorata za zajmove i društveni razvoj Razvojne banke Saveta Evrope Stefan Selen, zamenik šefa misije OEBS-a u Srbiji Džozef Melot, šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans F. Šoder i Vladimir Cucić, Кomesar za izbeglice i migracije.

Možda Vam se svidi i