Takmičenjem osnovaca „Komunalije“ obeležile „Svetski dan zaštite životne sredine“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tradicionalno, petu godinu za redom Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ iz Sremske Mitrovice organizovalo je mini eko takmičenje za osnovce na Trgu Ćire Milekića i na taj način obeležilo „Svetski dan zaštite životne sredine“.

Na takmičenju je učestvovalo čak jedanaest osnovnih škola kako sa teritorije samog grada, tako i iz seoskih sredina, sve ukupno 66 učenika.

„Ono što je jako bitno istaći za današnje takmičenje, jubilarno peto po redu, jeste da imamo daleko veći odziv škola, a samim tim i učesnika. Pridružile su nam se seoske škole i to je sjajno. Mislim da u Sremskoj Mitrovici i generalno u Srbiji polako počinje da dobija na značaju problematika zaštita životne sredine, odnosno mlađi naraštaji počinju da shvataju zašto je bitno čuvati prirodu i sve njene resurse“, rekao je na današnjoj manifestaciji Radoslav Jevremović, direktor „Komunalija“.

On je podsetio da preduzeće na čijem je čelu prethodnih godina redovno sprovodilo akcije, radionice, predavanja na teme zaštite životne sredine i pravile separacije otpada i dodao da će se s tom praksom nastaviti i u budućnosti.

Najbolji na današnjem takmičenju su bili učenici Osnovne škole „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice, drugi su bili učenici OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ iz Šuljma, a treći učenici Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“, takođe iz Mitrovice.

Možda Vam se svidi i