Mitrovčani okićeni svetskim medaljama

Sremska Mitrovica – Skoro tačno dve godine od poslednjeg prijema u Gradskoj kući kuglaše Igora Kovačića i Bojana Kličarića ponovo su nakon vrlo uspešnog Svetskog prvenstva ugostili načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Nemanja Crnić.

Prvenstvo je održano u drugoj polovini maja meseca u gradu Kluž u Rumuniji, prvo su se takmičili juniori među kojima se našao Bojan, a zatim i seniori gde je za reprezentaciju Srbije nastupio Igor, obojica Mitrovčani koji su prve korake u kuglanju načinili u kuglani u rodnom gradu. Sve ukupno na pomenutom takmičenju osvojili su tri medalje.

Muška omladinska reprezentacija zajedno sa Bojanom osvojila je petu uzastopnu titulu šampiona na Prvenstvu sveta. Pored Mitrovčanina koji trenutno kugla za beogradsku „Crvenu zvezdu“ nastupili su još i Norbert Ernješi, Želislav Jakab, Čaba Zavarko, Milorad Vojnović, Adrian Lončarević, Alen Kujundžić, rezerve David Laianščak i Vuk Boškov. Selektor reprezentacije je Vojko Pavlović.

Pored ove titule Kličarić se zlatom okitio i u u disciplini miks tandem zajedno sa Herminom Lukač.

Igor Kličarić je nažalost u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji u polufinalu izgubio od sunarodnika i morao da se zadovoljni bronzanom medaljom. Što je i dalje sjajan uspeh za mladog Mitrovčanina koji trenutno kugla za jedan italijanski klub.

You May Also Like