Svečano otvorene Sportske igre mladih, večeras koncert Crvene jabuke

by Ozon
0 comment

Sremska Mitrovica – Okupljanjem na Trgu Ćire Milekića, u prisustvu predstavnika republičkih i pokrajinskih nivoa vlasti, lokalne samouprave grada Sremska Mitrovica, mnogobrojnih gostiju i nekoliko hiljada učesnika danas su svečano otvorene Sportske igre mladih (SIM) za ceo region – Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Večeras sa početkom u 21 čas na istoj lokaciji biće priređen vatromet, a zatim i održan koncert Crvene jabuke.

Igre se u Sremskoj Mitrovici, odnosno Srbiji održavaju petu godinu za redom i do sada su samo u našoj zemlji okupile oko 120.000 učesnika.

„Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Do sada je u Igrama učestvovalo 1,5 miliona dece iz regiona i mi smo ponosni zaista na taj podatak, ali i na samu današnju manifestacijum na saradnju sa partnerskim gradom Sremskom Mitrovicom s obzirom da smo uspeli da napravimo jedan iskorak više i u samoj organizaciji, realizaciji svih naših projekata i aktivnosti, ali i da što veći broj dece okupimo kako bi naša glavna i osnovna poruka upućena njima, a to je ono za čega se mi borimo, da pobedi drugarstvo, mogla da bude poslata širom Srbije i regiona. Sugurna sam u to da će se Sportske igre mladih koje su postale jedan veliki brend širiti iz dana u dan, nas je sve više i više i to je nešto što nam daje energiju i motiv da radimo bolje i jače“, rekla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbija.

Ona je uputila zahvalnost na dobrom domaćinstvu i organizaciji pre svega gradonačelniku Sremske Mitrovice Vladimiru Sanaderu, načelniku Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Iliji Nediću, generalnom sekretaru Sportskog saveza grada Nemanji Crniću i svima onima koi su pomogli realizaciju Igara.

„Sve čine ljudi, pa i ovu organizaciju čine ljudi. Kada ima dobre volje sve može da se uradi. Mi smo u Sremskoj Mitrovici naišli na ljude širokog srca koji su nam ukazali poverenje, napravili smo partnerski odnos i zato je ovo otvaranje bilo zaista spektakularno“, rekla je Jovanović.

„Pustite decu da se igraju!“, poruka je koju je na današnjem svečanom otvaranju Igara uputio svim ljudima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj Zdravko Marić, predsednik organizacionog odbora SIM-a.

Gradonačelnik Sanader kretko je dodao da je Mitrovica oduvek bila grad sporta i da mu je veliko zadovoljstvo što je čast da svečano otvori Igre za ceo region pripala upravo gradu na čijem je on čelu.

Oko 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz Sremske Mitrovice i drugih opština i gradova iz okruženja će prisustvovati svečanom otvaranju, a zatim se i nadmetati u 10 sportova na 14 lokacija u gradu.

Sportske igre mladih su potpuno besplatne za svu decu učesnike.

Najbolji takmičari iz Sremske Mitrovice, kao i još 20 gradova širom Srbije ostvaruju plasman na Državno finale koje će se održati sredinom jula u Beogradu, dok će najuspešniji iz Beograda, obezbediti put u Split, na regionalno međunarodno finale, kao i besplatno mini letovanje.

You may also like