Štrajk se nastavlja

Sremska Mitrovica – Pregovori sindikata prosvetnih radnika i resornih ministarstava do sada nisu dali konkretne rezultate, štrajk u mnogobrojnim školama se nastavlja.

Zahtev prosvetara je i dalje isti, a to je da svi radnici u prosveti koji imaju sedmi stepen stručne spreme, kao nosioci delatnosti budu svrstani u devetu platnu grupu, a ne u osmu kako je to sada predviđeno.

Kako se navodi u saopštenju Sindikata prosvetnih radnika Sremska Mitrovica, člana Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, uredba o platnim razredima mora da se donese do kraja budžetske godine i rešenje mora da se nađe u saradnji sa Vladom.

U Vladi su predstavnike sindikata zamolili da se odlože pregovori dok se ne obavi razgovor sa MMF – 4. oktobra. Do tada, prosvetni radnici nastavljaju sa štrajkom.

“Umesto štrajka određenim danima u mesecu, zbog zastoja u pregovorima, odlučeno je da se i iduće nedelje nastavi sa svakodnevnim skraćenjem časova na 30 minuta”, piše dalje u saopštenju.

Članovi Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice, Rume i Šida takođe će nastaviti štrajkom da podržavaju svoje pregovarače da istraju u zahtevu koji je realan, a to je da svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom stručne spreme budu u devetoj platnoj grupi.

You May Also Like